Wooden Coin

Om haar steun aan SOS Kinderdorpen een extra dimensie te geven, werkte bpost bank samen met de internationaal gerenommeerde conceptuele kunstenaar Koen Vanmechelen. Samen startten zij Wooden Coin. Dit uniek en origineel kunstproject bestaat uit een moederboom waarop de takken met vijf verschillende boomsoorten geënt worden. Deze staan symbool voor de vijf werelddelen waarin SOS Kinderdorpen actief is.

Het publiek kon deelnemen aan het kunstproject én SOS Kinderdorpen steunen. Door een sms te sturen, schonken ze 1 EUR aan SOS Kinderdorpen en ontvingen ze een origineel certificaat gesigneerd door de kunstenaar. Meer info op www.smsvoorsos.be  

Koen Vanmechelen: "De idee achter het kunstproject ‘Wooden Coin’ is het kruisen van verschillende boomsoorten. Deze levens- of moederboom ontstaat uit de enten van vijf verschillende boomsoorten, symbool voor de vijf werelddelen waarin SOS Kinderdorpen actief is, en is dus een kosmopolitische boom als het ware. Aan de wortels van de boom liggen eurocentjes die mee de oorsprong geven van iets nieuws. Die nieuwe dingen groeien dus uit de wortels, die symbool staan voor de economie. Centraal in het werk staat dus de overgang van economie naar ecologie, want de waarde van het leven wordt sterker door de combinatie van de twee.”

 

‘Wooden Coin’ heeft een permanente plek gekregen op LABIOMISTA. “De locatie van het kunstwerk in multicultureel Genk versterkt de symboliek dat het gaat om kunst voor en van iedereen”, aldus nog Koen Vanmechelen.