Community Projects

Voor Koen Vanmechelen is kunst geen solitaire bezigheid van een artiest in zijn atelier. Mensen maken steeds het DNA uit van zijn werk. Van de kleinste sculptuur tot de grootste installatie, het gaat uiteindelijk altijd over mensen. Rond elk werk zit een netwerk dat het kunstwerk mee mogelijk maakt. Het zijn groeikernen waar communities en gemeenschappen omheen groeien, sommige van korte en andere van lange duur. Deze communities maken niet enkel de installaties technisch mee mogelijk, maar geven ze ook inhoudelijk mee vorm. Dit is waar lokale kennis kan opbloeien, verrijkt met globale kennis. Zo ook is LABIOMISTA een broedplek van community projecten; op de site, in de buurt en in de wereld.

 

Onze Community Projects maken deel uit van de Open University of Diversity (OpUniDi), Koen Vanmechelen's muterend en migrerend ideeënnest - opgericht in 2011 tijdens de Biënnale van Venetië - als intellectueel kruispunt, ideeënbank en ontmoetingscentrum voor al wie bezig is met Vanmechelens centrale focus: biologische en culturele diversiteit. 

In 2019 werd ‘OpUnDi Genk’ opgericht. OpUnDi Genk vormt de groeikern van een nieuw levend, lerend ecosysteem, dat vorm krijgt in en rond de site van LABIOMISTA.

Meer over OpUnDI 

Meer over OpUnDi Genk