Vacature sitemanager LABIOMISTA

© Koen Vanmechelen 2018 Photo by Kris Vervaeke

Vacature sitemanager LABIOMISTA

LABIOMISTA is het permanente en evoluerende kunstwerk van Koen Vanmechelen i.s.m. stad Genk. Het ambitieuze project opende de poorten in 2019 en biedt via Vanmechelens kunst een nieuwe hedendaagse kijk op de interactie tussen dier, natuur, wetenschap, de lokale gemeenschap, en de blik van de bezoeker.

De uitdaging

Als sitemanager neem je de dagdagelijkse leiding over de bezoekerssite LABIOMISTA en stuur je het team van stad Genk aan. Je bent verantwoordelijk voor de professionele exploitatie van LABIOMISTA als bezoekerssite en coördineert dit geheel, inclusief het operationele beheer.

Je leidt met enthousiasme een team van 5 medewerkers, aangevuld met tijdelijke krachten en een ploeg van vrijwilligers en gidsen. Je zorgt samen met het team voor een maximale bezoekersbeleving: je voert een klantgerichte aanpak en zet de puntjes op de i. Je staat in voor het uitwerken en opvolgen van het bezoekersaanbod op de site, binnen de vooropgestelde budgetten die je zelf beheert en monitort. LABIOMISTA is een evoluerend kunstwerk: je volgt de infrastructurele ontwikkelingen op de site op de voet, in samenwerking met stedelijke diensten, studio Koen Vanmechelen en diverse externe partners. 

Je staat mee in voor het realiseren van de doelstellingen van LABIOMISTA binnen stad Genk, zowel in de fase van ontwikkeling als bij de uitrol. Je volgt onder meer de publiek-private samenwerking op en werkt mee aan de uitbouw van een sterk lokaal en bovenlokaal netwerk. Je bent als sitemanager een belangrijke ambassadeur van LABIOMISTA en zorgt voor een sterk draagvlak voor het project in Genk. Je zet projecten op en realiseert concrete actieplannen die bijdragen aan de werking en filosofie van LABIOMISTA. 

Tot slot werk je mee aan de uitrol van de community-werking van LABIOMISTA, samen met de Community Manager, Studio Koen Vanmechelen en partners in de buurt. Met een duurzame, inclusieve buurtbetrokkenheid als doelstelling. 

De perfecte match

 • Je beschikt over een masterdiploma met vier jaar relevante ervaring of je beschikt over een bachelordiploma met vier jaar relevante ervaring en slaagt in een capaciteitsproef. Overtuig ons in jouw motivatiebrief over jouw relevante werkervaring!
 • Je hebt een hands-on ingesteldheid en wordt niet afgeschrikt door operationele taken die horen bij de exploitatie van een bezoekerssite. 
 • Je bent een echte netwerker, meer nog: een bruggenbouwer. Je houdt ervan om belangen van mensen met elkaar te verbinden. 
 • Je bent een people manager en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden. 
 • Je bent een sterke coördinator: systematisch werken, multidisciplinair overleggen, adviseren en rapporteren zijn jouw talenten. 
 • Je bent open-minded: je hecht waarde aan een diverse en inclusieve samenleving. 
 • Je bent klantgericht en kan redeneren vanuit het standpunt van de bezoeker. 

Ons aanbod

 • De stad biedt jou een boeiende functie binnen een dynamische organisatie.
 • Een unieke werkomgeving.
 • Wij bieden een contractuele voltijdse betrekking met een contract van onbepaalde duur met een bruto maandloon (afhankelijk van relevante ervaring en anciënniteit) tussen 3929,57 EUR en 4901,75 EUR aangevuld met maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, vakantiegeld, eindejaarstoelage, extralegaal pensioen, interessante vakantieregeling en flexibele arbeidstijden.
 • Voor deze functie wordt relevante ervaring in de privésector of als zelfstandige geldelijk gevaloriseerd tot een maximum van 15 jaar.
 • Er wordt een werfreserve aangelegd.

Solliciteren

Indien je geïnteresseerd bent, kan je je ten laatste op 8 mei 2023 kandidaat stellen via onderstaande knop.
Het selectietraject bestaat uit:

 • Indien je niet in het bezit bent van een masterdiploma dien je te slagen op een online niveautest op 10 of 11 mei 2023
 • Preselectie: Verkennend gesprek op 15 of 17 mei 2023
 • Mondelinge proef met presentatie voorbereidende thuisopdracht: 1 juni 2023. Je kan de thuisopdracht voorbereiden tussen 17 en 28 mei 2023.
 • Assessment center : nog te bepalen

Nog vragen

Voor meer inlichtingen over deze selectieprocedure kan je contact opnemen met Katrijn Vangronsveld, HR recruiter via katrijn.vangronsveld@genk.be.
Met inhoudelijke vragen over de functie kan je terecht bij Hanna Simons, waarnemend afdelingshoofd Toerisme & Evenementen via hanna.simons@genk.be.

Solliciteer hier