ME, BEE & TREE

Bijen zijn onmisbaar voor de bestuiving van planten en bloesems en liggen mee aan de basis van ecosystemen en het uitzicht van onze landschappen. Ook op LABIOMISTA vinden ze - met het verbindingsproject ME, BEE en TREE - een thuis.

Twintig jaar lang hebben uitheemse en inheemse planten zich op het terrein van LABIOMISTA vermengd. Na de sluiting van de Zoo van Zwartberg eind vorige eeuw werd het park teruggegeven aan de natuur. Ook nu krijgt de natuur vrij spel en groeien gewassen waar ze wortelschieten.

Deze wildernis en ongetemde natuur zijn een voedselrijk biotoop voor bijen. Met ME, BEE en TREE ontwierp Koen Vanmechelen een heus  ‘bijendorp’ op LABIOMISTA.

ME, BEE & TREE  is een luchtbrug van verleiding tussen LABIOMISTA en de gemeenschap. De bij brengt mensen met elkaar in contact, als een zoete verleiding. Het kleine beestje dat we nodig hebben voor de bestuiving.

Koen Vanmechelen

ME, BEE en TREE is een verbindingsproject, waarin de bij een directe brug vormt tussen LABIOMISTA en de buurt. Een luchtbrug van voedsel en verleiding. Imkers uit de buurt, Claudio, Robbe en Vangelli, verzorgen de bijen. En ook voor de bouw van de bijenhuizen, werkt Koen Vanmechelen samen met lokale groepen; het Atlas College van Genk en Jongstentehuis Junitas Genk. Daarmee is ME, BEE en TREE, een sterk voorbeeld van hoe Vanmechelen als kunstenaar samenwerkt met lokale gemeenschappen.

Ontdek de lokale honing in de shop in The Ark.