Cosmogolem - The Future of Hope Foundation, Harare (ZW)

Chido Govera wil met haar stichting ‘The Future of Hope Foundation’ weeskinderen helpen om uit hun slachtofferrol te treden door hun de kracht en motivatie te geven om hun eigen leven in handen te nemen. Zo draagt de stichting onder andere bij aan de opleiding van deze kinderen opdat ze gezonde gemeenschappen leren ontwikkelen die op hun beurt kinderen de kans bieden om op te groeien in vrede, vrijheid en geluk.

Aandacht voor belangrijke waarden zoals kwaliteitsvol onderwijs, een goede gezondheid en zorg voor de natuurlijke ecosystemen staan hierbij centraal.

Bij de TFoHF wordt de Cosmogolem gebruikt in alle trainingssessies om jong en oud te helpen hun hoop en dromen te uiten. De workshops met de Cosmogolem helpen hen bij het uiten van moeilijke en hartverscheurende verhalen en ervaringen op een voor hen zo natuurlijk mogelijke manier. TFoHF gelooft dat het deze neutrale en creatieve stijl van expressie is die kinderen kan helpen uit een slachtofferrol te stappen en hen op weg te helpen om zelf hun eigen lot in handen te nemen.