LabOvo

LABOVO © Koen Vanmechen

Halverwege het Cosmopolitan Culture Park rijst een paviljoen in lichtgrijs beton gegoten en afgewerkt met gevelopstanden in hout en glas. LabOvo, een samengaan van ‘AB OVO’ – een verwijzing naar het prille begin, wanneer al wat leeft ontstaat en we allemaal hetzelfde zijn – en LAB – hiermee worden de samenwerkingen over de disciplines heen verzinnebeeld, met wetenschappelijke en andere bevindingen als resultaat. Het verhaal van DNA en diversiteit in Vanmechelens werk maar ook in de omgeving. Het lab biedt ruimte voor experiment, bevruchting, kruising van organismen en ideeën.

LabOvo is tegelijkertijd rustpunt voor de wandelaar in het park – het dak is tevens terras met panoramisch zicht over de site – als zenuwcentrum van het Cosmopolitan Culture Park. Er is plaats voor dierenverzorging en educatie: er is een quarantaineplek, een workshopruimte en een amfitheater dat dienst doet als speakers’ corner.

  • Functie combinatie van dierenverzorging, overdekt amfitheater, sanitair, panoramisch dak, polyvalente ruimte voor activiteiten of educatie
  • Architect Van Belle en Medina
  • Kunstwerk: In Between, Book of Genomes