Dag van de Cosmogolem - Wat denk jij?

LABIOMISTA
11 september 2022

Dag van de Cosmogolem banner

 

Op zondag 11 september 2022 vindt de vijfde editie van het internationale kinderrechtenfeest Dag van de Cosmogolem plaats. Het thema van de familiedag is ‘Wat denk jij? ¿Qué Piensas?’ Bezoekers worden uitgedaagd om te filosoferen over de wereld van vandaag en morgen in het spoor van de Cosmogolem.

 

Koop je ticket

De Cosmogolem, een kunstwerk van Koen Vanmechelen is een 4m hoge houten reus. Op een 40tal plaatsen in de wereld reikt het beeld lokale gemeenschappen de hand in hun streven naar meer en betere kinderrechten. De Dag van de Cosmogolem, het benefietfeest rond kinderrechten, brengt op 11 september op LABIOMISTA in Genk een inhoudelijk - en een animatieprogramma voor kinderen. De opbrengst van deze benefiet gaat naar de internationale projecten van de Cosmogolem Vzw (op dit moment lopen er projecten in Sri Lanka, Guatemala en Oeganda) én naar een Genks project.

PROGRAMMA

Tussen 10 en 17 uur vinden er in het park doorlopend activiteiten plaats. Geïnspireerd door Vanmechelens CosmoGolem denken kinderen en jongeren na over hun rechten en verantwoordelijkheden in de wereld van morgen die ze mee creëren. Zo zetten een vijftal mini-Cosmogolems bij evenveel kunstwerken hen aan tot reflectie rond ‘Wat denk jij?’, onder begeleiding van studenten van UCLL Hogeschool.

Inhoudelijke partner in het programma is de Filosofieschool Doen!Denken! uit Sint-Truiden. Om 15 uur organiseren zij een debat in The Battery (Studio Koen Vanmechelen) met Jean Paul Van Bendegem en Koen Vanmechelen. Inschrijven voor deze lezing is verplicht.

Op Nomadland zijn kinderen welkom om hun dromen en wensen te deponeren in de Cosmogolem. De Speel'Bus van Campus O³ zorgt voor speelplezier. Lokale foodies zorgen voor lekkers.

Het project wordt gecoördineerd door Cosmogolem vzw en OpUnDi Genk; de Genkse tak van Vanmechelens Open University of Diversity (OpUnDi); een denk-en doetank waar via de kunst nieuwe ideeën en initiatieven voor de buurt kunnen ontstaan.

Meer info over het Cosmogolem-project

PRAKTISCH

Voor de Dag van de Cosmogolem boek je een regulier inkomticket voor LABIOMISTA.

Inschrijven voor de lezing om 15 uur is verplicht.

Koop je ticket