Dag van de Cosmogolem - Beeldspraak

LABIOMISTA
28 mei 2023

Op 28 mei vieren we de kracht van kinderen en jongeren met de 6e editie van de 'Dag van de Cosmogolem'. Centraal staat dan de Cosmogolem, het kunstwerk waarmee Koen Vanmechelen wereldwijd lokale gemeenschappen de hand reikt in hun streven naar betere kinderrechten. Het hoofdthema van deze editie is beeldspraak: wat kunnen beelden ons vertellen?

Figure of SpeechΒ 

Beelden praten niet enkel op Paaseiland. Ook de Cosmogolem van kunstenaar Koen Vanmechelen trekt zijn (grote) mond open tijdens de Dag van de Cosmogolem en nodigt je uit voor het feest rond kinderrechten. Een familiedag met plezier voor jong en oud!

Op zondag 28 mei staat LABIOMISTA in het teken van het thema Beeldspraak – Figure of Speech. Want ook beelden communiceren en hebben ons vanalles te vertellen.Β 

LABIOMISTA gonst die dag van stemmen. Alle beelden in het park doen de stembanden trillen. Ze spreken elk hun eigen taaltje. Sommige kunnen het heel goed uitleggen, anderen moet je echt over de streep trekken. Of uit hun tent lokken. Daarom: open die oren en ogen!

ππ‘πŽπ†π‘π€πŒπŒπ€

Ga op pad met Meneer Zee en meneer Maan, dompel je onder in diverse workshops en laat je verleiden door mysterieus Japans verteltheater. Neem deel aan de raad van vies* wijze wijzen, dans op de tropische beats van Serendipity Sound System en eet je buikje rond en laaf je dorst op Nomadland.

- Muzikale verteltocht
- Workshops met dans, muziek en beeldende kunst voor kinderen
- Cosmogolem-spel
- Kamishibai verteltheater
- Raad van Vies* Wijze Wijzen
- Serendipity Sound System
- Lekker eten en drinken en animatie op Nomadland

ππ‘π€πŠπ“πˆπ’π‚π‡
Gratis toegang voor kinderen/jongeren (t.e.m. 18j) en Genkenaren!
Ouders buiten Genk kopen wel een toegangsticket voor die dag, dit kan online of de dag zelf aan het onthaal.

Β 

Download hier het programma

PROGRAMMA

Ontdek meer over het programma door te klikken op onderstaande tegels;

Β 

Β 

Met de steun vanΒ 

Β 

ESF

Β