PODCAST - Pilot - THE WORTH OF LIFE

Kunstenaar Koen Vanmechelen in gesprek met het ecosysteem.

Geïnitieerd tijdens de COVID-19 pandemie, nodigt kunstenaar Koen Vanmechelen je met The Battery Channel uit in zijn overactieve en in quarantaine geplaatste brein en neemt je mee op zijn ontdekkingsreis. Hij neemt contact op met verschillende experts, over de hele wereld. Samen reflecteren ze over de evoluerende erfenis van het menselijke dier en verkennen ze de verschillende manieren waarop we ervoor kiezen om samen te leven.

Voor de eerste aflevering van The Battery Channel vormt Koen Vanmechelens performance The Worth of Life de inspiratie. Voor deze performance vergezelde de kunstenaar zijn kippen in quarantaine en transformeerde hij zijn kippenstal tot een levend kunstwerk. De metafoor is onze nieuwe realiteit. Plots, op enkele weken tijd, zijn wij de kippen-met-ophokplicht geworden. Nadat we de afgelopen jaren andere geïnfecteerde soorten moesten isoleren, zetten wij nu onszelf als meest gedomesticeerde diersoort in quarantaine.

Wat is de waarde van leven in quarantaine?

Vanmechelen gaat hierover in gesprek met Didi Bozzini, een Italiaanse curator die zich in het epicentrum van de epidemie bevindt. Bozzini cureerde bovendien vorig jaar Vanmechelens solo tentoonstelling met de gelijknamige titel in het Teatro dell' Architettura in Mendrisio (CH). Gedragsecoloog Hans Van Dyck analyseert vanuit een biologisch standpunt. Acteur Tom Van Dyck zorgt voor de relativerende eindnoot en radiopresentatrice Nathalie Delporte brengt het geheel samen.

Beluister de Podcast

There is a sacrality in nature, in life, in people, in things and in animals. We have to rediscover the sacred worth of life.

 

Didi Bozzini