Eten & drinken

Nomadland

Nomadland

Vlak aan LABIOMISTA ligt Nomadland, de ontmoetingsplaats bij uitstek die de buurt met LABIOMISTA verbindt. Bij de volkstuintjes en picknickplekken staan verschillende kleurrijke pipowagens die lokale food & drinks aanbieden. De wagens werden gebouwd door de buurt, naar een concept van Koen Vanmechelen en in samenwerking met stad Genk gerealiseerd. De buurt baat het initiatief zelf uit, dus kom zeker de unieke sfeer opsnuiven.

 

Algemene openingstijden Nomadland

Picknicken is altijd mogelijk, de pipowagens zijn open op specifieke momenten:

  • Tijdens de schoolvakanties, van dinsdag t.e.m. zondag van 11 uur tot uiterlijk 20.30 uur, in oktober en november uiterlijk tot 18.30 uur.
  • Buiten de schoolvakanties, enkel in het weekend en bij officiële feestdagen van 11 uur tot uiterlijk 20.30 uur.

Aanbod

eten & drank

Groepen

Kom je met een groep van meer dan 20 personen LABIOMISTA bezoeken? En wil je graag samen picknicken of iets kleins eten en drinken op het gezellige Nomadland? Dit kan enkel tijdens bovenstaande openingsuren.

Kom je met een grote groep of heb je speciale wensen laat het weten via nomadland@genk.be

Bestel een picknickmand!
(van 1 april t.e.m. oktober 2024)

Heerlijk picknicken op Nomadland of LABIOMISTA? Dat kan!

PICKNICKMANDEN 2024

Levering van picknickmanden kan op alle openingsdagen van LABIOMISTA. Gelieve minstens één dag op voorhand te bestellen via bovenstaande link, d.i. rechtstreeks bij de leverancier Two Cooks, EN ook bij hen te betalen/over te schrijven. Het onthaal gebouw van LABIOMISTA fungeert enkel als afhaalpunt en dit kan vanaf 12u00 op de dag van de picknick. De zitfaciliteiten in het park en op Nomadland zijn beperkt, neem zeker een eigen picknicklaken mee.

Handelaars op wandelafstand

Met de fiets of met de wagen

  • Zaveldriesstraat, diverse handelaars
  • Hoevenzavellaan, diverse handelaars
  • Vennestraat, diverse handelaars

In deze levendige straten op een boogscheut van LABIOMISTA vind je verschillende buurtwinkels, bakkers en restaurants uit alle windstreken.

Vraag in het onthaalgebouw van LABIOMISTA naar de gratis fietskaart en kaart met Genkse hotspots.

Geen horeca in het park

Er is bewust voor gekozen om geen horeca te voorzien in het Cosmopolitan Culture Park. LABIOMISTA wil hiermee de initiatieven en handelaars uit de buurt ondersteunen. Eten en drinken in het park is toegelaten, maar niet in de gebouwen (met uitzondering van het parkpaviljoen LabOvo). Neem je eigen lunch mee maar gebruik zo veel mogelijk herbruikbaar verpakkingsmateriaal. Je kan ook een picknickmand bestellen, meer informatie onderaan. Er is drinkbaar water beschikbaar in het onthaalgebouw: gebruik een herbruikbare fles of koop er één in de shop.