A Soft Gentle Breeze

Villa Les Zéphrys, Westende (BE)
05 juin - 03 octobre 2021

Met ‘A Soft Gentle Breeze’ brengt de zomer van 2021 een frisse bries in Westende. Niet alleen in Villa Les Zéphyrs en de Sint-Theresiakapel, maar ook in de nabije omgeving lijkt de voormalige rozentuin terug te bloeien. Buiten wordt binnen en binnen lijkt een decor voor wat zich buiten afspeelt. De nabijheid van de speelse zee, een betoverende tuin, een fontein van emmers, glasramen en speelgoed. De vlaggen wapperen, de kleuren lichten op en de bloemen bloeien als een zacht briesje in je hoofd. Via kunst wordt de westenwind wakker, de wind die gepersonaliseerd wordt door Zephyros, die de natuur terug kon laten glimlachen en ademen. Net wat we nodig hebben.

Curator Els Wuyts selecteerde drie werken van Vanmechelen; “Carried by Generations”, “The Accident” and “Therianthropy” . Samen vormen ze een cirkel van leven. “Het zijn de momenten die zeldzaam zijn van ontmoetingen, waarvan je nooit weet wanneer ze plaatsvinden. Het zijn accidenten in de tijd. Ze gebeuren of ze gebeuren niet. Zo ook het broeden. Je weet niet wanneer er gebroed worden, maar wel wie het omringt en welke generaties dat uiteindelijk doen. De kameleon is voor mij een symbool van iets dat we nooit zien en niet kennen. Het fragiele lijfje draagt de transparantie. Het is het hybride werk dat uit “The Accident” en “Carried by Generations” geboren wordt. Het is een verhaal over liefde en pijn, maar vooral ook over schoonheid.”

- Koen Vanmechelen

Met kunstwerken van Zeli Bauwens, Marcel Berlanger, Tom Bogaert, Dieter Daemen, Wim Delvoye, Inge De Zutter, Laure Forêt, Evelien Gysen, Oliver Laric, Rebekka Sarah Löffler, Benjamin Moravec, Veronika Pot, Joke Raes, Kato Six, Koen Vanmechelen, Robin Vermeersch, Klaus Verscheure.

Exhibition Facts

Openingsuren:

Juni en september: ma t.e.m. za van 9u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u; zon- en feestdagen van 9u30 tot 12u30
Juli en augustus: dagelijks van 9u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 18u

Gelieve je bezoek te reserveren door te bellen naar 059 31 91 28

Adres:
Villa Les Zéphrys
Henri Jasparlaan 173
8434 Middelkerke
België

Meer informatie