Brihatta Art Foundation verwelkomt kunstenaar Koen Vanmechelen in Bangladesh

Dhaka, Bangladesh
28 maart - 20 december 2023

Brihatta Art Foundation en Koen Vanmechelen kondigen enthousiast hun samenwerking aan voor het het Cosmopolitan Chicken Project (CCP) gepland in het najaar van 2023. In het kader van deze samenwerking reist Vanmechelen de laatste week van maart naar Bangladesh en geeft hij een lezing aan de Universiteit van Dhaka.

Vanmechelen werkt al meer dan 20 jaar op het snijvlak van kunst, gemeenschap en wetenschap. Zijn passie is gebaseerd op het geloof in kunst als motor van wederzijds begrip en als gids in de zoektocht naar antwoorden op de grote uitdagingen van de 21e eeuw, de relatie tussen natuur en cultuur en in het bijzonder de ontwikkeling van duurzame gemeenschappen.

Brihatta gelooft dat CCP Bangladeshi creatieven (uit verschillende genres) zal blootstellen aan een nieuwe manier van kijken, denken en creëren; door dynamische betrokkenheid bij Vanmechelen, en natuurlijk de lokale Aseel gemeenschap. Brihatta Art Foundation nodigt Vanmechelen uit om zijn werk en filosofie te presenteren tijdens een artist talk in het Auditorium van de Faculty of Fine Art, University of Dhaka, op 28 maart 2023. De lezing is toegankelijk voor het grote publiek (na registratie).

Als kunststichting met een sterke focus op maatschappelijke betrokkenheid en samenwerking trekt Brihatta parallellen met Vanmechelens filosofie en ethos

Brihatta Art Foundation

Meer over Brihatta Art Foundation

Brihatta Art Foundation is een op onderzoek gebaseerd platform voor jonge kunstenaars, met een sterke focus op gemeenschapsontwikkeling en samenwerking. Het bezit een collectieve geest waarin de jeugd centraal staat en moedigt deelnemers aan om hun artistieke praktijken vanuit alternatieve dimensies te onderzoeken. Artistieke vrijheid wordt in deze ruimte gekoesterd, omdat men zichzelf duidelijker maakt door deel te nemen aan creatieve dialoog en mentorschap.

Algemene info 

Brihatta Art Foundation x Koen Vanmechelen 
Samenwerking Cosmopolitan Chicken Project (CCP)
Fall 2023

Lezing Koen Vanmechelen 
Dhaka University, Bangladesh 
28/03

meer op Brihatta's website